Vedspis - butiken

Vedspis Viking

Vedspis Westbo

Vedspis Viking

Vedeldad spis – en bra värmekälla i köket

Vedspisar har en lång tradition i Sverige. Det är återigen populärt att sätta in köksspisar även i nytillverkade hus. En vedeldad spis fungerar som en bra värmekälla i köket och när det blir strömavbrott går den att använda till matlagning och bakning.

Hos oss på Anders Murare hittar du ett brett sortiment av miljövänliga vededlade spisar från bland annat Scandinavisk Spismiljö, Josef Davidsson Eftr och Wamsler. Vill du se exempel på vedspisar och diskutera med oss föreslår vi att du gör ett besök i vår butik.

Vedspisar – olika modeller

Vi erbjuder vedeldade spisar både med gammalt traditionellt utseende i gjutjärn. Här kommer vårt kunnande i murning och vår långa erfarenhet väl till sin rätt. Tillsammans diskuterar vi hur murningsarbetet runt själva vedspisen ska se ut och kommer fram till rätt val av vedspis.

Alltsedan 1875 produceras Wamsler vedspisar i München i Tyskland. Idag säljs dessa populära spisar över hela Europa och möter de hårda krav som numera ställs med tanke på miljö och säkerhet. Vi har ett brett sortiment – kom in och titta!

Vi har ett brett utbud av Josef Davidsson vedeldade spisar, allt från den välkända Smålandsspisen till vedeldade spisar av betydligt modernare snitt. Josef Davidssons smalspis är den enda miljögodkända smalspisen i Sverige idag. Välkommen in och titta!

Scandinavisk Spismiljös vedspisar är nytillverkade repliker på de gamla klassikerna. Välkommen in och titta på vårt sortiment av Scandinavisk Spismiljö vedspisar!

Josef Davidssons
Wamsler
Spismiljö