Murspis med kassett från Jøtul

Kassetter från Keddy

Murspis med kassett från Keddy

Kassetter från Contura

Murspis med kassett från Keddy

En murspis – den effektiva värmekällan

Murspisar och kassetter är den perfekta lösningen om du söker en eldstad som ger värme snabbt. Tillsammans med kassetter blir det en perfekt värmekälla. En murspis är alltid en energieffektiv lösning och har hög verkningsgrad. Den är också en snygg detalj som förhöjer intrycket av ditt hems interiör.

Dagens murspis är en modern form av öppen spis, gjord för komfort såväl som värme. Den utgör en rejäl stomme för spisen. Spisen förses med en kassett som gör att elden verkligen syns och ger en behaglig trevnad i rummet samtidigt som murspisen levererar gott om värme till rummet.

Murspisar

Vi bygger murspisar antingen utifrån prefabricerade modeller från våra olika leverantörer. Eller så bygger vi dem traditionellt från grunden med hjälp av tegel. Då kan du få en murspis helt enligt egna önskemål. Designen kan variera i det oändliga, alltifrån moderna linjer till mer klassiska spismodeller med tidlös design. Murspisar är näst intill alltid försedda med insatser som ökar värmeeffekten. Insatsen leder värmen utåt i rummet istället för ut genom skorstenen.

Murspisar och kassetter – komplettera din öppna spis med en kassett eller insats

Har du en uppmurad eldstad och vill få ut mer av den kan en insats vara ett bra alternativ. En vanlig öppen spis suger ofta åt sig lika mycket värme som den producerar – det finns till och med risk för att huset blir kallare. Genom att installera en kassett eller insats i den öppna spisen ökar eldstadens effektivitet ordentligt. En insats eller kassett för öppen spis gör ditt eldande både effektivare och billigare.

Det finns många öppna spisar idag och att sätta in en kassett i din öppna spis är den bästa investeringen du kan göra. Då förvandlas din öppna spis till en effektiv eldstad som ger ett rejält värmetillskott till din bostad.

Kassetter och insatser – olika modeller

I vår butik hittar du kassetter från ett flertal kända märken så som Keddy, Contura, Scandinavisk Spismiljö mm. Kassetten/insatsen kan vara tillverkade i stål eller gjutjärn eller en kombination av dessa material. Du sparar inte bara ved, du får ut mycket mer värme och sparar dessutom miljön om du installerar en modern kassett.