Kakelugn Gabriel röd

Kakelugn Gabriel

Kakelugn Gabriel

Kakelugn Gabriel

Kakelugnar

En kakelugn kan både vara en vacker detalj i ditt hem och samtidigt erbjuda en värmekälla med väldigt hög verkningsgrad. Kakelugnen har funnits i våra hem sedan 1700-talet. Så vill du värma ditt hus och få ett härligt ljud från ved som brinner så föreslår vi att du gör ett besök i vår butik för att hämta inspiration.

Allt från traditionella kakelugnar –
till moderna modeller

En kakelugn tar en stund att värma upp men när den väl blivit varm så kan den hålla värmen upp till ett dygn efter eldning. Det finns flera olika modeller av kakelugnar så du kan välja mellan allt från en klassisk modell till en med ett modernare utseende. En kakelugn passar i alla typer av hus och har sannolikt blivit så populär genom att den skapar en ombonad känsla i hemmet.

 

Vi erbjuder kakelugnar från Gabriel Keramik – ett företag som har hämtat inspiration från många källor. De öländska radbyarnas äldre bebyggelse och landskapets tilltalande former och den populära gustavianska inredningsstilen är några av influenserna till Gabriel Keramik. Kom in i butiken och diskutera med oss!

Renovering av gammal kakelugn

Om du planerar att restaurera en gammal kakelugn så har vi möjlighet att hjälpa dig. Vi säkerställer att du får en fackmässig renovering som uppfyller dagens bestämmelser.
Vi sätter upp kakelugnen på gammalt traditionellt vis och murar med lerbruk så att den i framtiden vid behov kan plockas ner och sättas upp någon annanstans.