Frimurade öppna spisar – vår specialitet.

Att mura upp öppna spisar utgör en stor del av de arbeten vi utför. Många vill ha en frimurad spis gjord på plats, där den blir som en del av en vägg eller som en naturlig del av rummet .Frimurningar kan göras på en mängd olika sätt och murningen bidrar med att sätta en personlig prägel på miljön – modern eller gammaldags stil. Vi jobbar med olika tekniker när vi murar upp spisen. I samråd med dig som kund väljer vi vilken teknik som passar bäst.

Moderna raka linjer är populärt.

Just nu är raka och stilrena öppna spisar för moderna miljöer väldigt populärt och efterfrågat. För att skapa större effekt bygger vi ofta in en kassett.

Komplettera den öppna spisen med en kassett.

Att bygga en arkitektritad eller egendesignad murad spis med en insats som grund har många fördelar. Dels ger insatsen i spisen ett mångdubblat värmeutbyte jämfört med en helt öppen spis, samtidigt som den omkringliggande murningen bidrar med att sätta en personlig prägel på spisen.

Vi skapar och återskapar gamla köksmiljöer

Många av de uppdrag som vi får gäller ofta att skapa gammaldags köksmiljöer. I arbetet kan ingå att vi murar upp en kupa kring köksmiljön, kompletterar med en öppen spis och även i vissa fall en vedspis antingen av gammalt snitt eller en modern modell.

 

Fri design ger ett personligt resultat.

För att bygga en frimurad öppen spis behöver vi självklart dina önskemål gällande formgivning och design, men också information om placering, önskad funktionalitet etc. En frimurad spis är generellt sett också tyngre och därför behöver man även se över det underlag som spisen ska stå på.

En frimurad öppen spis ställer generellt sett högre krav både vad gäller installation och formgivning. Vi på Anders Murare har vi lång erfarenhet av bägge delar, både för att du ska kunna få professionell rådgivning kring dina idéer men självklart också för att du ska känna dig trygg med att installationen genomförs korrekt.

Vi gör det i samråd med dig som kund för att hitta den bästa lösningen. Varmt välkommen att kontakta oss.

Här nedan ser du prov på några av alla de öppna spisar vi murat genom åren.