Braskaminer från vår butik

Braskamin Rais

Braskamin Scanspis

Braskamin Jøtul

Braskamin Scanspis

Braskaminer

Vill du se mycket av elden föreslår vi att du tittar närmare på en braskamin. Du får då dessutom en värmekälla med väldigt hög verkningsgrad. För att inte tala om trivselfaktorn! Välkommen att göra ett besök i vår butik. Här får du inspiration både när det gäller braskaminer och kassetter från några av våra tillverkare.

Olika modeller

Vi kan erbjuda dig ett stort utbud av braskaminer och i olika material. Vi har både mindre och större modeller som passar för ditt hem. Du kan få en braskamin med klassiskt utseende eller en modell som ser trendig ut både nu och många år framåt.

Gjutjärnskamin

En gjutjärnskamin är en del av vår svenska brukshistoria. Vem älskar inte en vacker gjutjärnskamin? Gjutjärn är ett bra material för kaminer: det tål hård eldning och är beständigt. Det leder också värme snabbt, vilket gör att en gjutjärnskamin fort avger värme när du börjar elda. Gjutjärnskaminer passar utmärkt i till exempel fritidshus och andra hus du inte värmer året runt.

I vårt sortiment hittar du allt från moderna gjutjärnskaminer till mer klassiska modeller i lantlig stil. Vi erbjuder modeller från flera ledande märken Contura, Jøtul, ScanspisScandinavisk Spismiljö med märkena Dovre, Rais.

Täljstenskamin

En täljstenskamin ger en härlig värme och är samtidigt en vacker inredningsdetalj i ditt hem. Det finns mindre och större modeller beroende på hur stora ytor som du behöver värma upp. I vår butik hittar du inspiration.

Om du har ett fritidshus eller ett torp så klarar du dig på en mindre modell. När kaminen behöver värma upp större ytor rekommenderar vi en större modell som har värmemagasin. Med en fläkt kan du dessutom sprida värmen till olika rum.

Täljstenskamin – fördelar

En täljstenskamin lagrar värme väldigt bra tack vare att mineralen har väldigt hög densitet. Stenen är dessutom vacker att titta på och tillsammans med det stora glaset får du en eldstad där lågorna syns på väldigt långt håll. En täljstenskamin klarar värma upp stora ytor och rum med väldigt högt i tak.

Scandinavisk Spismiljö