Antika kakelugnar

Vi på Anders Murare har lång erfarenhet av att renovera och sätta upp antika kakelugnar. Vår mångåriga erfarenhet och känsla för hantverket är en garanti för att du får ett fackmannamässigt utfört arbete och ett bra slutresultat.

En kakelugn är inte bara en värmekälla, det är en vacker möbel att beundra som passar i både moderna och äldre byggnader. Det är just användbarheten som gör kakelugnarna så populära. Många har insett potentialen i gamla kakelugnar och väljer därför att renovera befintliga ugnar eller köpa en kakelugn om det inte redan finns en i hemmet.

Vi har flera vackra och gamla kakelugnar på lager för dig som vill köpa en kakelugn. Om du är osäker på vilken ugn som passar för dina behov kan vi hjälpa dig att hitta rätt kakelugn för dig.

Gediget hantverk

När vi renoverar antika kakelugnar gör vi det med gamla metoder och lång erfarenhet. En fackmässigt uppsatt kakelugn har mycket lång livslängd. Vi använder bara lerbruk som är det traditionella sättet att foga samman.

Innan vi startar ett renoveringsarbete av en kakelung är det bra om en skorstensfejare kontrollerar och lokaliserar rökkanalen som ska utnyttjas samt provtrycker den. Om det behövs reparerar vi kanalen med insatsrör eller keramisk glidgjutning. Sen är det bara att sätta igång och bygga!

Här nedan ser du lite prov på arbeten vi utfört vid uppsättningen av antika kakelugnar.